Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Jazzy Rádió műsorvezetői a sokat vitatott Fertő tavi beruházásokról kérdezték a szakértőt

Létrehozva:

A Greenpeace nem adja fel a Fertő tó védelmét. Rodics Katalin, Greenpeace természetvédelmi szakértője volt a Business Class vendége.

Rodics Katalin szerint a Fertő tavi beruházások több nemzetközi egyezményt sértenek. A szakértő véleménye szerint hiába állították le újratervezés miatt a beruházást, nem környezetbarát szempontokat vettek figyelembe, hanem még nagyobb területeket tönkre tévő programot fogadtak el, a Greenpeace azonban nem adja fel a harcot a Fertő tó védelme érdekében.

„A jogi lehetőségekkel élni fogunk, bízunk benne, hogy a jogszabályoknak megfelelő döntés fog születni”, fogalmazott Rodics Katalin, aki szerint eleve érthetetlen, hogy egy Nemzeti parkban, illetve Natura 2000 védett területeken állami forrásokból épülnek szállodák, sportpályák. A természetvédelmi szakértő szerint a természetet súlyosan pusztítják a tervezett beruházások.

Rodics arról is beszélt, hogy szervezetüktől független igazságügyi szakértő is megállapította, hogy a beruházás pusztítja a természetet, azonban a bíróság ezt nem fogadta el. Rodics Katalin beszámolója szerint mivel a beruházás nemzetközi egyezményeket is sért, a Greenpeace akár az Európai Bíróságig is hajlandó elmenni a Fertő tó védelme érdekében.

(Kiemelt kép: Fertő tavi cölöpházak. Fotó: Shutterstock)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink