Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Vajon miért figyelnek minket a földönkívüliek?

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Shutterstock

Fordulópont lesz az idei év abban, amit eddig tudtunk és hittünk a földönkívüliek jelenlétéről bolygónkon.

Úgy tűnik, az amerikai kormány végre kész – kongresszusi nyomásra – nyilvánosságra hozni titkos UFO-aktáit, amelyek bizonyíthatják, amit pilóták, katonai szakértők, radarkezelők és befolyásos politikusok – köztük Obama elnök is – állítanak, hogy “repülő csészealjak” márpedig léteznek, és itt vannak körülöttünk. 

Tavaly júniusban tett közzé a Pentagon egy jelentést 140 olyan esetről, ahol semmivel nem tudták magyarázni egy földközelben repülő objektum eredetét. Előtte egy kiszivárgott katonai felvételen tűntek fel nem evilági, háromszög alakú repülő objektumok és egy katonai repülőgépet kísérő “űrhajó”. A CBS hírcsatorna 60 Minutes tévéműsorában a haditengerészet több magasrangú pilótája is bevállalta, hogy elmeséli, mindennaposak az ufójelenségek a légiforgalomban. Mindezeknek köszönhetően lassan feloldódik a stigma, hogy az ufók egy konteó-hívő kisebbség agyszüleményei. Az új fejlemények persze leginkább azokat hozzák lázba, akik mindig is hitték, hogy a földönkívüliek itt vannak közöttünk, és végre igazolást nyerhetnek, hogy nem őrültek, mert hisznek a létezésükben. 

Nick Pope, aki az 1990-es években a brit hadügyminisztérium egyik elemzőjeként vizsgálta a különös jelenségeket, a Guardiannek azt mondta, nagy szó, hogy egyre több pilóta mer beszélni az ufókról, már nem félnek, hogy bevonják az engedélyüket, vagy elkaszálják az előléptetésüket. A tudományos világ is mozgolódik, harvardi tudósok létrehozták a Galileo-projektet, ami csúcsminőségű teleszkópok és infravörös kamerák hálózatával világszerte azonosítatlan repülő tárgyakat pásztáz az égbolton. Céljuk, hogy a csillagászok, asztrofizikusok és más kutatók a jövőben már szabadon megoszthassák egymással a felfedezéseiket, ne kelljen attól tartaniuk, hogy a kollégáik kiröhögik őket. “Valami készülődik, és kizárt, hogy ha egyszerre ennyi ember észlel egy jelenséget, nem derülnek ki az összefüggések. Nem az a kérdés, vajon egyedül vagyunk-e a világűrben, hanem hogy mennyire zsúfolt odafent?” – mondja Leonard David, tudományos újságíró. “Nem tudjuk, milyen szándékkal jöttek, miért figyelnek minket a földönkívüliek, de az emberiség büszkesége számára az is csapás lenne, ha kiderülne, hogy a világon semmit nem akarnak tőlünk. Mi lennénk az univerzum bolondjai.”

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink