Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megtalálták az elsüllyedt indonéz tengeralattjárót

Létrehozva:

A legénység tagjainak portréit rakja ki egy tiszt az indonéz haditengerészet két napja eltűnt KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjáró keresésében részt vevő egység bázisán, a Ngurah Rai reptéren 2021. április 23-án. A tengeralattjáró Bali partjainál tűnt el 53 emberrel a fedélzetén, miközben torpedógyakorlatot folytatott. | Fotó: MTI / EPA / Made Nagi

A kutatás több mint egy tucatnyi helikopterrel és hajóval folyt, amerikai, ausztrál, szingapúri, malajziai és indiai segítséggel.

A legalább három darabra tört KRI Nanggalát 850 méter mélyen találták meg.

Megtalálták az eltűnt indonéz tengeralattjárót a Bali-tenger mélyén, legalább három darabra törve – közölte a hadsereg és a hadsereg több vezetője vasárnap. Előzőleg, vasárnap reggel az indonéz elnök bejelentette, hogy befejezettnek nyilvánítják az indonéz hadsereg Bali szigetétől északra eltűnt tengeralattjárójának keresését. Egyszersmind részvétét fejezte ki a fedélzeten tartózkodó 53 ember hozzátartozóinak.

„A bizonyíték alapján megállapítható, hogy a KRI-Nanggala elsüllyedt, és a legénység életét vesztette” – mondta Hadi Tjahjanto marsall újságíróknak. Yudo Margono, a haditengerészet főparancsnoka közölte, hogy a balesetért nem lehet a legénységet okolni. „A KRI Nanggala három részre szakadt (…), a hajótesten pedig repedést találtak” – mondta.

Szombaton a kutatócsoportok a merüléshez közel megtaláltak a tengeralattjáróról származó néhány tárgyat, többek között imamatracdarabokat és a periszkóp zsírozásához használt kenőanyag tubusát. Előzőleg érzékelők 850 méteres mélységben lokalizálták a tengeralattjárót, amelynek maximális merülési mélysége 500 méter.

„Mi, indonézek mindannyian mély szomorúságunkat fejezzük ki emiatt a tragédia miatt, elsősorban a legénység családtagjainak” – fűzte hozzá az államfő.

A tengeralattjáró utáni kutatás több mint egy tucatnyi helikopterrel és hajóval folyt, amerikai, ausztrál, szingapúri, malajziai és indiai segítséggel. Az 1977-es, német gyártmányú KRI Nanggala 402 tengeralattjáró 1981 óta tartozott a délkelet-ázsiai szigetország flottájához. A tengeralattjárón 2010 és 2012 között teljes körű felújítást végeztek egy dél-koreai hajógyárban.

MTI

Legnépszerűbb cikkeink