Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Több milliárd forintos kárt okozó bűnszervezet tagjait fogták el a rendőrök

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Diósdon és az M0-s autóúton fogták el a gyanúsítottakat.

Több milliárd forintos kárt okozó, pénzmosásra és csalásra szakosodott bűnszervezet tagjait fogták el a rendőrök – számolt be az MTI rendőrségi információra hivatkozva.

A rendőrségi honlapon vasárnap azt írták: az adathalászatra és pénzmosásra szakosodott csalókból álló banda pénzt utalt egy stróman bevonásával létrehozott gazdasági társaság számlájára, majd onnan felvette az összeget.

A bűnszervezet tagjai közül egy pénteki, összehangolt akció során Diósdon egy 44 éves budapesti férfit, az M0-s autóúton pedig egy 27 éves budapesti férfit fogtak el a rendőrök. Utóbbi autójában ült az ügyben gyaníthatóan a stróman szerepet betöltő 43 éves győri férfi is, akit szintén elfogtak.

A nyomozók többi között telefonokat, informatikai eszközöket, nagy értékű tévét, aranyékszereket és céges okmányokat foglaltak le a gyanúsítottak ingatlanjaiból, továbbá több bankszámlát is zároltak.

A bűnszervezet három tagját előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Közülük a két budapesti férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat; ellenük információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt nyomoz a rendőrség. A 43 éves férfit a rendőrök pénzmosás elkövetése miatt hallgatták ki – olvasható a közleményben.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink