Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Oltóközpont előtt tüntettek Los Angelesben

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Fotó: EPA/Brian van der Brug / POOL

Tucatnyian tüntettek, kis időre megzavarva egy Los Angeles-i oltóközpont munkáját – jelentette helyi idő szerint szombaton a helyi média.

Az oltásellenes feliratú táblákkal tüntető, a karanténintézkedések eltörlését követelő tüntetők a Dodger stadionban berendezett, egyik legnagyobb amerikai oltóközpontnál gyülekeztek – olvasható a közösségi médiában.

„Úgy tűnik, a tüntetők csak harmincan voltak. Nem tudni, miért zárták be az intézményt” – írta a Twitteren Mikel Jollet, az egyik közösségimédia-felhasználó.

Az oltóközpontot majdnem egy órára bezárták – írták médiumok tűzoltósági vezetőkre hivatkozva, de a Los Angeles-i rendőrség cáfolta a bezárásról szóló hírt, és biztosított arról, hogy minden tervezett oltást beadnak.

Az Egyesült Államokban fertőzte meg a legtöbb embert (több mint 26 milliót) a világban a SARS-CoV-2 nevű vírus, és az általa okozott Covid-19-betegség halálos áldozatainak a száma is ott a legmagasabb (439 ezer) a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

Joe Biden amerikai elnök az oltási kampány felgyorsítását ígérte, elnöksége első 100 napja alatt 100 millió adag védőoltást kíván beadatni.

Los Angeles megyében, ahol a télen emelkedett a Covid-19-betegek száma, csak az első vonalban dolgozó egészségügyieket és a 65 év alattiakat oltják. Még az érintett csoportok tagjai is rendkívül nehezen jutnak az oltáshoz, a Pfizer/BioNTech és a Moderna oltásai ugyanis korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. Mindeközben tegnap óta néhány Los Angeles-i étterem engedélyt kapott arra, hogy kültéren kinyisson és helyi fogyasztást kínáljon.

 

Legnépszerűbb cikkeink