Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Már elkezdődött az új koronavírus elleni gyógyszer alkalmazása a Dél-pesti Centrumkórházban

Létrehozva:

Elsőként egy 44 éves, túlsúlyos, magas vérnyomásban szenvedő női beteg kapja meg a szert. 

Érkezése után két nappal már el is kezdődött a koronavírus elleni, bamlanivimab nevű gyógyszer alkalmazása a Dél-pesti Centrumkórházban – közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.

Pénteken a Dél-pesti Centrumkórházban elsőként egy 44 éves, túlsúlyos, magas vérnyomásban szenvedő nőbeteg kapta meg a bamlanivimab gyógyszert -írták a közleményben.

Hozzátették, az ambuláns ellátás keretében, infúzió formájában alkalmazható szert olyan magas rizikóval rendelkező, enyhe vagy középsúlyos koronavírus-fertőzötteknek lehet beadni, akik a betegség korai stádiumában vannak és nagy a valószínűsége annak, hogy náluk a fertőzés súlyos formában fog lezajlani.

 „A monoklonális antitest típusú bamlanivimab alkalmazása során a betegnél semmilyen mellékhatást nem észleltünk, a páciens egy óra további megfigyelést követően otthonába távozott. A hazánkban bevezetett korszerű antitestterápia nagy segítséget jelenthet a frissen fertőzött, magas rizikóval és krónikus társbetegségekkel rendelkező páciensek számára” – áll a Dél-pesti Centrumkórház közleményében.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink