Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tizenegy napja nincs új fertőzött Ausztráliában, megnyitják a belső határokat

Létrehozva:

Ausztrália benne van a 10 legsikeresebben védekező országban. 

Újranyitják a belső határokat Ausztrália legnépesebb három állama között, miután az országban 11. napja nem észleltek új koronavírus-fertőzést – jelentették a hatóságok. 

Új-Dél-Wales határait azért zárták le decemberben, mert Sydneyben megugrott a fertőzöttek száma, de miután a járvány terjedését sikerült feltartóztatni, Queensland miniszterelnöke bejelentette, hogy február 1-jétől átjárhatóvá teszik a határt Új-Dél-Wales irányából.

 

„Azt akarom, hogy a családok és a barátok újra együtt lehessenek” – jelentette ki Annastacia Palaszczuk. 

 

Az állammal szintén szomszédos Victoria péntektől lazíthat a határátlépési tilalmon. Ott 22 napja nem észleltek új fertőzöttet. Victoria vörös, narancs és zöld kategóriába sorolta az államhatáron kívüli területeket aszerint, hogy járványügyi szempontból mennyire kockázatosak.

„Abban reménykedem, hogy a nap végétől nem lesznek vörös zónák Új-Dél-Walesben, sokkal több lesz a zöld, és talán még néhány narancs marad” – hangsúlyozta Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke.

Ausztráliában tavaly március óta 22 ezren kapták el a koronavírust, és 909 halálos áldozatot követelt a Covid-19, amivel a 10 legsikeresebben védekező ország között van.

(mti)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink