Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bírálja a Fidesz Karácsonyt, hogy egyeztetés nélkül fogadta el a fővárosi költségvetést 2021-re

Létrehozva:

Feléli a megtakarításokat, és folytatja a Demszky-korszak hibáit, írja a fővárosi Fidesz.

Karácsony Gergely főpolgármester két év alatt feléli Budapest elmúlt tíz évben megspórolt tartalékait, „ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját” – közölte a Fidesz fővárosi szervezete szombaton a Facebook-oldalán. 

    A kormánypárt bejegyzésében arra reagált, hogy Karácsony Gergely pénteken kihirdette a fővárosi önkormányzat 2021-es összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva.

    A Fidesz úgy fogalmazott, a főpolgármester „egy év hatalomérzet után pedig az ellenzékkel való egyeztetésnek még a látszatára sem ad”.

    Karácsony Gergely egyszemélyben, az ellenzékkel történő bármiféle egyeztetés nélkül döntött a főváros több száz milliárdos jövő évi büdzséjéről, ezzel olyat tett, ami Budapest történetében még nem fordult elő – fejtették ki.

    Azt írták, a főpolgármester pénteken 13 órára hívta a frakció képviselőit magához. „Tíz perccel a kezdés előtt ugyan jelezte kollégáján keresztül, hogy késni fog, de aztán meg sem jelent!” – tudatták, hozzátéve, becsülettel készültek, tucatnyi módosító indítványt tettek. „Megbeszéltük volna ezeket… Másfél óra után dolgavégezetlenül hazamentünk” – tették hozzá.

    A Fidesz kitért arra is: pénteken késő délután értesülhettek arról, hogy Karácsony Gergely saját maga elfogadta a jövő évi költségvetés fő számait. „Ráért volna februárban, a közgyűlés nyilvánossága előtt, de ez valamiért nem fér bele Karácsony demokráciafelfogásába” – írták, hozzátéve: „most kellett, az átlátható döntéshozatal és a nyilvánosság minimuma nélkül”.

    „Gratulálunk, főpolgármester úr! Boldog Karácsonyt!” – zárta bejegyzését a kormánypárt budapesti szervezete.

Legnépszerűbb cikkeink