Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szerdán szavaznak a Fideszről az EPP-ben

Létrehozva:

A kizárást követelők szavazást akarnak szerdán. A néppárt német tagjai kedd reggel döntenek Deutsch és a többiek sorsáról.

A hétvégén megírtuk, a héten dönthetnek a Fidesz sorsáról az EPP-ben, pontosabban Deutsch Tamás tagságáról, ám akár az összes képviselőt érintheti a szavazás. A Politico hírlevelében az olvasható, szerda lesz a szavazás napja. 

Vita és szavazás is várható, erről küldtek szét a néppárti képviselőknek információt. A lapnak megszólalt Andrzej Halicki lengyel néppárti (a lengyelországi Polgári Platformbeli) politikus, és nem fukarkodott a bírálattal: „A Fidesz ellene van a közös Európának, a jogállamiságnak. Minősíthetetlen párhuzamokkal támadják a vezetőinket Jean-Claude Junckertől kezdve Donald Tuskon át Manfred Weberig.”

„Nem maradhatunk együtt egy olyan párttal, amelynek céljai ellentétesek a nekünk meghatározó célokkal. Itt az ideje választani, milyenek akarunk lenni, merre akarunk haladni”, folytatta Halicki, annak a 17 fős csoportnak a vezetője, amely kérte a szerdai szavazás összehívását. „Azt várjuk, hogy ne csak vita legyen szerdán, hanem rendes szavazás is.”

A német EPP-tagok kedd reggel ülnek össze, hogy eldöntsék, mi legyen, vezetőjük, Daniel Caspary a hétvégén trombitálta össze társait. Csatolta Deutschnak a cseh Echo24-nek adott interjúját, amelyben megismételte, a Fidesz az utolsó párt az EPP-ben, amely a jobboldali, kereszténydemokrata gyökerekhez ragaszkodik, és az egész néppárt rohamosan tolódik balra. Valamint, hogy az alapprobléma Európában a tömeges migráció és Soros György, továbbá, hogy az EU fenyegeti a magyar nemzeti identitást. 

 

Legnépszerűbb cikkeink