Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Csökkenőben az új fertőzöttek száma

Létrehozva:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Valamivel kevesebb új koronavírusos esetet találtak, mint tegnap, és az újonnan regisztrált halálesetek száma is mérséklődött tegnaphoz képest Magyarországon. Elhunyt 165, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 7130-ra emelkedett.

 3470 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést tegnap óta, ezzel 283 870 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, ez jelenleg 82 546 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 194 194. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen, ez egy fővel kevesebb, mint tegnap.

A kormány egy hónappal meghosszabbította a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések érvényességét, így január 11-ig fennmarad az éjszakai kijárási tilalom is. Felfüggesztették viszont az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. Az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról várhatóan december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

A szomszédos országok közül Szerbiában várhatóak szigorítások, mert az eddigi megelőző intézkedések kevésnek bizonyultak – hangzott el a szerb közszolgálati televízió hétfő reggeli híradójában.

 

Legnépszerűbb cikkeink