Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

London visszavonja ellentmondásos törvényjavaslatának legvitatottabb pontjait – állítja egy uniós biztos

Létrehozva:

A megállapodás az élelmiszerek és a gyógyszerek ellenőrzésére, valamint az exportnyilatkozatok kölcsönös elfogadására vonatkozik.

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság között egyezség született arról, hogy London visszavonja a brit belső piac szabályozási jogköreit érintő, ellentmondásosnak tartott törvényjavaslatának legvitatottabb pontjait – jelentette be Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja Brüsszelben, az EU-tagországok uniós ügyekért felelős minisztereinek keddi videókonferenciáját követően.

Sefcovic tájékoztatása szerint a két fél közötti kereskedelmi megállapodás létrejötte érdekében folytatott tárgyalások haladásáért felelős vegyesbizottság brüsszeli ülésén elvi megállapodás jött létre, amely az Egyesült Királyság uniós kilépését szabályozó Brexit-megállapodás, különös tekintettel az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv végrehajtására fókuszál.

A vegyesbizottság uniós és brit vezetőjének erről kiadott közös nyilatkozata szerint a megállapodás egyebek mellett az élelmiszerek és a gyógyszerek határokon történő átszállításakor végzett ellenőrzésre, valamint az exportnyilatkozatok kölcsönös elfogadására vonatkozik. Hozzátették: tisztázni kell az állami támogatásnak a jegyzőkönyv értelmében történő alkalmazását.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink