Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Több száz budapesti bubizott a téli álom előtti utolsó napon

Létrehozva:

Összesen 237-szer vették igénybe a MOL Bubi rendszerét vasárnap, írta a Pesti Hírlap megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ez volt az utolsó nap, amikor a budapesti közbringákat használni lehetett, mielőtt „téli álomra” vonult a rendszer. 

A BKK ígérete szerint tavasszal már újra lehet használni a kerékpárokat, ráadásul a jelenlegi 2071 kétkerekű mellé üzembe helyeznek még 1200 újat. A bérlési rendszert is újragondolják, ez a cég szerint sokkal rugalmasabb, egyszerűbben használható lesz.

Közleménye szerint a közlekedési vállalat „büszke arra, hogy a közbringarendszer elindításával azoknak is lehetővé tette a bringázás élményét, akik bármilyen okból nem tudnak a fővárosban saját kerékpárjukkal közlekedni. Ez a lendület azonban nem tart örökké, a hat év egy közbringarendszer számára hosszú idő, ezért elkerülhetetlen a MOL Bubi szolgáltatásának újragondolása”.

A cég adatai szerint a 2014. szeptemberi indulás és az idei év szeptembere között összesen 3 milliószor vették igénybe a kerékpározók a szolgáltatást. Ebből azért látható, hogy az utolsó nap forgalma jelentősen elmaradt az eddigi, 1370 körüli napi átlagtól, annak ellenére, hogy a fent idézett közleményben azt írták: „A tavaszi pandémiás helyzet kezdetén 100 forintra mérsékelt havidíjnak és az online regisztrációnak köszönhetően idén rengeteg új MOL Bubizó pattant az almazöld bringák nyergébe”. 

A BKK számítasai szerint ebben az időszakban körülbelül kilogramm szén-dioxid kibocsátástól óvta meg a várost a rendszer, és egy milliárd forint társadalmi hasznot is termelt.

Mohos Máté

 

Legnépszerűbb cikkeink