Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hivatásos őrökkel ellenőriztetnék a boltokban a szabályos maszkviselést

Létrehozva:

„A járvány miatt várható, hogy a karácsonyi ünnepek előtti bevásárlások a novemberi fizetésnapok után felpörögnek, ezért az eddigi intézkedéseken túl haladéktalanul lépni kell az áruházakban. Arra kérjük a forgalmas bevásárlóhelyek üzemeltetőit az országban, hogy ne terheljék tovább az eladókra, pénztárosokra, árufeltöltőkre, vevőszolgálatosokra a kötelező maszkviselés betartatásával járó kereskedői felelősséget. Javasoljuk, hogy keressék a helyszíni együttműködés lehetőségét a polgárőrséggel, és vonjanak be profi vagyonvédelmi cégeket, amelyek a rendőrök kiérkezéséig kezelni tudják az üzletekben naponta előforduló kritikus helyzeteket” – közölte a Magyar Nemzettel Bubenkó Csaba.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke jelezte: következik a halottak napi hétvége, azután pedig már nem csitul a roham karácsonyig. Azonban az alkalmazottak már nehezen tudtak arra is figyelni, hogy a vásárlókon szabályosan áll-e a maszk vagy tartják-e a távolságot másoktól.

Jelenleg áruházanként egy-két biztonsági őr dolgozik nyitástól zárásig, akik inkább a pénztárak környékén lévő állomásról, a bejáratok környékén figyelnek. Az lenne a legjobb, ha a boltokban folyamatosan jelen lehetne az erősítés.

A fegyelem javul, de a pultok, sorok között az egyik gyakori, de legalább enyhébb jelenet, hogy a vásárlók lehúzzák, félretolják, leveszik a maszkot, mert például szagolgatják az árut, vagy kimelegednek a tumultusban, esetleg nem hallja az eladó pontosan, mit kérnek a csemegepultnál.

Mivel külön embert kíván az ellenőrzési kötelezettség az áruházakban, nem lehet ezen tovább spórolni, mert a karácsonyi tömegben megakadhatnak a rutinfolyamatok – figyelmeztetett az elnök.

Legnépszerűbb cikkeink