Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

3149 új magyar fertőzöttet azonosítottak egyetlen nap alatt

Létrehozva:

Ez több mint ezerrel haladja meg az eddigi csúcsot.

41 580-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma Magyarországon – írja a koronavirus.gov.hu. Közülük 11720-an budapestiek, tehát minden negyedik aktív fertőzött a fővárosban él. Szombaton 3149 új fertőzöttet azonosítottak, ami rekordot jelent, sőt, több mint ezerrel haladja meg az eddigi csúcsot. Budapest 486 új fertőzöttel, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 367-tel, Pest megye 352-vel járult hozzá az új rekordhoz.

Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 1425 főre emelkedett, 16 242 -en pedig már meggyógyultak. 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati portál szerint számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére. Egy csütörtöki rendelet alapján most már kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

A portál arról is tájékoztat, hogy az őszi szünet alatt az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

Legnépszerűbb cikkeink