Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egy zsák krumplit vitt Orbánnak a Jobbik elnöke a parlamentbe

Létrehozva:

Fideszesek léptek közbe.

Mulatságos jelenet történt hétfőn délután az Országgyűlésben, miután Jakab Péter felszólalásával megkezdődött az azonnali kérdések órája. A Jobbik elnöke Orbán Viktornak címezve beszélt az október 11-ei szerencsi időközi választásról, Jakab szerint a kormánypárti jelölt, Koncz Zsófia ingyen krumplival és konzervvel nyerte meg a választást.

A miniszterelnököt a Jobbik elnöke ezért krumplikirálynak nevezte, és vitt is magával az ülésterembe egy zsák krumplit, majd azt mondta Orbánnak: “a borsodiak ezt küldik önnek, és azt üzenik, eszébe ne jusson még egyszer ezzel megalázni őket, mert pórul fog járni!”

Ezután Jakab a zsák krumplival megindult Orbán felé, a parlamenti közvetítésből ezután annyi látszott, hogy Kocsis Máté frakcióvezető és Balla György a kormányfő elé állt, így akadályozva meg Jakabot abban, hogy átadja a burgonyát. Ezután a közvetítés már nem mutatta az akciót. Jakab azonba a Facebook-oldalára feltette a videót, ezen látszik, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kövér László házelnök is odalépett, hogy megakadályozza a krumpli átadását.

 

Legnépszerűbb cikkeink