Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Szigliget polgármestere Balassa Dániel lett

Létrehozva:

Fotó: Flickr

Ő a beruházói nyomás miatt lemondott Balassa Balázs fia. 

A független Balassa Dánielt választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Szigligeten – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Balassa Apja, Balassa Balázs még a nyáron mondott le a teljes képviselőtestülettel együtt. Az okokról homályosan fogalmazott: „Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük, védtelenek vagyunk. Úgy látjuk, ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre”. A befektetők, vállalkozók vélhetően a Balatonon aktív NER-közeli üzletembereket jelentik, akik szeretnék beépíteni az ennek eddig ellenálló önkormányzat vízparti telkeit. 

    Lutár Mária elmondta: a tisztségért kilenc független jelölt indult, akik közül ketten – Baj József és Ulbert István – visszaléptek a jelöltségtől.

    A hét független jelölt közül Balassa Dániel 351, Idrányi Péter 137, Pálfi Szabolcs 27, Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit 15, Zsezserán Jánosné 8, Páhy László 4, Mészáros Géza 3 szavazatot kapott.

    A névjegyzékben szereplő 834 választópolgár közül 546-an jelentek meg az időközi választáson, és 545 érvényes szavazatot adtak le.

    A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 23 független jelölt indult.

    

Legnépszerűbb cikkeink