Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

18 kilogramm füvet találtak H. Mihálynál, őrizetbe vette a rendőrség

Létrehozva:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a nyáron ismeretlen tettes ellen indított nyomozást jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntett elkövetése miatt.

Birtokukba jutott  az az információ, hogy egy magyarországi elkövetői kör nagy mennyiségű kábítószert akar az országba becsempészni. 2020. október 16-án lépte át az országhatárt egy lengyel tréler amelyen egy Renault típusú személygépkocsi volt. A személyautóba az egyik szomszédos országban drogot rejtettek, a jármű rendszámát leszerelték. A trélert vezető férfi a Budapest, XIV. kerületi Egressy úton a Renault-t átadta H. Mihály 42 éves budapesti lakosnak, aki egy garázsba akart beállni a járművel, amikor a rendőrök 22 óra 20 perckor intézkedés alá vonták.

A személygépkocsi átvizsgálása során a nyomozók rejtekhelyet és kábítószergyanús anyagot találtak, 40 csomagban összesen bruttó 17,58 kg kábítószergyanús növényi törmelék – a helyszínen elvégzett teszt alapján marihuána – került elő.

A H. Mihály lakásában tartott kutatás alkalmával 440,9 gramm kábítószergyanús növényi törmelék került elő.

A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették – jelentette a Police.hu.

Legnépszerűbb cikkeink