Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az utasforgalom csökkenése ellenére is lesz 3. terminál Ferihegyen

Létrehozva:

Akár 1 milliárd euróba is kerülhet a fejlesztés. 

A Budapest Airport Zrt. és a kormány szakemberei több mint egy éven át közös munkacsoportban dolgoztak, és mindkét fél aláírta a fejlesztési tervet. Most úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány miatt megcsappant utasforgalom ellenére is beruháznak a hármas terminálra – derült ki az mfor.hu cikkéből.

A lap értesülései szerint a tervben benne van az új terminálépület megépítése, a repülőtér környezetének és meglévő épületeinek teljes felújítása, egy úgynevezett közlekedési csomópont kialakítása, ahová a tervezett vasúti pálya is befutna. Ezen kívül a parkolási lehetőségek kibővítésére is gondoltak.

Mindezen fejlesztések összértéke könnyen elérheti a 800 millió vagy akár az 1 milliárd eurót, de akár még ezt is meghaladhatja – közölte az mfor.hu érdeklődésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője.

A járvány miatti súlyos forgalmi csökkenés viszont a fejlesztési és beruházási tervek felülvizsgálatára kényszerítette a céget. Hozzátették, hogy a mostani körülmények között elegendő a kapacitás, az újabb fejlesztéseket a járvány utáni fellendülés és a jövőbeli utasforgalmi igények függvényében fogják megvalósítani.

 

Legnépszerűbb cikkeink