Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egy év 10 hónapot kapott az univerzális internetes ragadozó

Létrehozva:

Forrás: Unsplash/Kon Karampelas

Igazi internetes ragadozót ítéltek el: társkereső és albérletkereső csoportban is garázdálkodottNem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki egy nőt szexuális aktusról készített állítólagos videóval zsarolt, egy másiknak pedig egy nem létező székesfehérvári lakást ajánlott albérletbe – írja az MTI. A zsarolás és csalás miatt előállított férfi ügyében a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az egyik sértett 2018 végén egy társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlottal, akivel szexuális kapcsolatot létesített. A férfi 2020. február 6-án Viberen keresztül közölte vele, hogy ha nem utal neki pénzt, akkor beszámol a nő férjének és gyermekének a korábbi kapcsolatról. Valótlanul azt állította, hogy az aktusról videót készített és ezt is átküldi a sértett házastársának. A nő a többrendbeli fenyegetés hatására összesen 200 ezer forintot utalt át a vádlottnak, mielőtt feljelentést tett ellene.

A vádlott 2019 decemberében tagja volt egy székesfehérvári albérletekkel foglalkozó Facebook-csoportnak, ahol másik sértettje keresett albérletet. Közvetítőként egy nem létező, de állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött; 160 ezer forintot kért az albérlet április 15-ig történő fenntartásáért.

A nő az összeget sokallta, végül 20 ezer forintot utalt a vádlottnak. A lakás megtekintése rendre meghiúsult, a vádlott újabb összegeket kért például kaució címén. A nő egy 40 ezer forintos tételt még elutalt, de bizalmatlanná vált, és végül azt követően jelentette fel a férfit, hogy az a kérése ellenére nem adta vissza az addig elutalt összegeket.

Legnépszerűbb cikkeink