Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Izrael kiadta a pedofiliával vádolt tanárnőt Ausztráliának

Létrehozva:

Fotó: MTI / EPA / Abir Szultan

Egy izraeli bíróság hétfőn jóváhagyta, hogy Ausztráliának kiadjanak egy volt tanárnőt, akit gyerekek megrontásával vádolnak.

A lépéssel megnyílik annak lehetősége, hogy a tanárnőt hat évi jogi huzavona után bíróság elé állítsák Ausztráliában.

Malka Leifert azzal vádolják, hogy szexuálisan megrontotta számos korábbi tanítványát. Az ügyben 2014 óta folyik a küzdelem azért, hogy Izrael kiadja a nőt, aki kitart ártatlansága mellett. Az ügy feszültséget keltett a két ország kapcsolatrendszerében.

A hónap elején az izraeli legfelsőbb bíróság elutasította Leifer ügyvédjének fellebbezését, amelyet egy jeruzsálemi bíróság döntésével szemben nyújtott be. Ez utóbbi szerint a nő mentálisan alkalmas arra, hogy felelősségre vonják. A döntéssel a bíróság véget akart vetni az évek óta húzódó ügymenetnek.

Az év elején egy izraeli pszichiátriai testület megállapította, Leifer hazudott arról, hogy mentális állapota miatt nem állhat bíróság elé. Az izraeli igazságügyi minisztérium ezt követően közölte, hogy lépéseket tesz a tanárnő kiadatása ügyében.

Hétfőn a jeruzsálemi körzeti bíróság úgy határozott, hogy Leifert kitoloncolják Ausztráliába, hogy ott 74 rendbeli, gyermekek elleni szexuális visszaélés ügyében bíróság elé álljon.

Három testvér vádolta meg a tanárnőt, hogy diákkorukban megrontotta őket. Értesülések szerint más áldozatok is vannak, a vádak 2008-ban fogalmazódtak meg. Leifer ezután elhagyta a tanintézetet, egy melbourne-i ultraortodox iskolát, ahol tanított. Azóta Izraelben élt.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink