Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Pakisztán utolsó elefántja biztonságba került

Létrehozva:

Több mint harminc évig sanyarú körülmények között, láncon élt egy pakisztáni állatkertben, most Kambodzsába költözik.

Novembertől egy kambodzsai állatmenhelyen fog élni Kaavan, Pakisztán utolsó ázsiai elefántja – idézi a Négy Mancs állatvédelmi szervezetet az MTI.

Az állatot a világ legmagányosabb elefántjának nevező Négy Mancs elmondta: az öttonnás és három méter magas elefánt számára jelenleg kényelmes szállítódobozt készítenek, amelyben biztonságosan utazhat a repülőn. A boxba való belépésre hetekig tartó tréninggel készíti fel az elefántot egy szakértő. Amir Khalil, a Négy Mancs állatorvosa az utóbbi hetekben csaknem minden napot az állattol töltött, beszélt hozzá, és Frank Sinatra-dalokat énekelt neki, hogy hozzászoktassa az emberek társaságához. Khalil szerint mindez hatott, sikerült szoros köteléket kialakítania Kaavannal.

Kaavan egyéves korában került Pakisztánba a Sri Lanka-i kormány ajándékaként. Több mint három évtizedet töltött nagyon sanyarú körülmények között, gyakran leláncolva a hírhedt iszlámábádi Marghazar állatkertben. Novembertől a Free The Wild természetvédő szervezet Cambodia Wildlife Sanctuary nevű menhelyén helyezik el a sokat szenvedett állatot.

Az utolsó ázsiai elefánt távozása Pakisztánból egyben a hírhedt iszlámábádi állatkert, a Marghazar bezárását is bejelenti.

Legnépszerűbb cikkeink