Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Napelemes autóbusztárolókat adtak át Kelenföldön

Létrehozva:

Napelemek a Kelenföldi Buszgarázs tetején / Fotó: BKV Zrt.

 A mai napon átadták a BKV legújabb energiatudatos beruházását, a Kelenföldi Divízió területén telepített napelemes rendszert – tudatta közleményben a közlekedési vállalat.

A BKV Zrt. vezérigazgatója átadó beszédében kiemelte, a társaság legrégebben működő autóbusz telephelyén valósul meg a fejlesztés, bizonyítva, hogy a nagy múltú vállalat is képes válaszolni a jövő kihívásaira.

Bolla Tibor bemutatta a járvány elleni védekezés fontosságára az utazóközönség figyelmét felhívó „maszkos buszokat” is, amelyek hamarosan forgalomba állnak a budapesti utakon. Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes úgy vélekedett, ez a fejlesztés is bizonyítja, hogy a saját környezetünkben, életünkben is tudunk tenni a klímavédelemért.

Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány miatt megtorpanó gazdaság lehetőséget ad arra, hogy újragondoljuk, hogyan történjen, amikor újraindul a fejlődés: a zöldgazdaságra épülő beruházások szerinte nem csak klímavédelmi szempontból fontosak, hanem a költséghatékonyság szempontjából is, ami a BKV fenntartható működése szempontjából fontos.

 A közlemény szerint ezzel a fejlesztéssel a kelenföldi buszgarázs egy olyan „zöld szigetté” vált, ami nem csak elektromos buszokat biztosít az utazóközönségnek, hanem az áramigényük egy részét – fosszilis energiahordozók kiváltásával – megújuló energiaforrásból teremti meg.

 

Legnépszerűbb cikkeink