Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Együtt mentheti meg a budapesti vállalkozásokat Karácsony Gergelyt és Varga Mihály

Létrehozva:

A vállalkozásoknak nyújtható segítségekről tárgyalhatnak a budapesti iparkamara meghívására.

Egyeztetésre hívta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke Varga Mihály pénzügyminisztert, miniszterelnök-helyettest és Karácsony Gergely főpolgármestert. Nagy Elek közös tárgyalóasztalnál sürgetné az intézkedést a járványhelyzet miatt soha nem tapasztalt válságba jutott vállalkozásoknak nyújtható segítségekről Budapesten- írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
A lap kiemeli, hogy a múlt héten már tartottak egy szakmai kerekasztal-beszélgetést az iparág egyes területeinek képviselőivel, amely után a kamara megerősítette azt az elsődleges tényt: a fővárosi vállalkozói körnek érdekében áll, hogy a kormány és a főváros közötti vita mielőbb lezáruljon, mégpedig úgy, hogy az eredmény előremutató legyen a válságkezelésben.
„Budapestnek még legalább negyvenmilliárd forinttal kellene segítenie az itteni vállalkozásokat – jelentette ki Nagy Elek. A BKIK elnöke rámutatott: a járvány hatására turisztikai vállalkozások tömegesen kerültek tartósan kereslethiányos helyzetbe a fővárosban, ami rövidesen több tízezer munkavállaló elbocsátását és üzletbezárásokat idéz elő ezen a területen, vagyis azonnal lépni kell.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink