Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lesz egy hatóság, ami ellenőrzi fogja, ki fogadja el a hálapénzt

Létrehozva:

Korábban maga Orbán Viktor ismerte el, hogy számos részletkérdést kell majd rendezni a paraszolvencia megszűnésével kapcsolatban.

„A kijelölt hatóság végzi majd az ellenőrzést”- válaszolta az ATV Híradónak az Emberi Erőforrások minisztériuma arra, hogy miképp és hogyan ellenőrzik majd a hálapénzt. Korábban maga Orbán Viktor ismerte el, hogy számos részletkérdést kell majd rendezni a paraszolvencia megszűnésével kapcsolatban.

Az Orvosi Kamara etikai bizottságának alelnöke azt mondta, egész Európában szinte Magyarország volt az utolsó, ahol tolerálták a paraszolvenciát, de szerinte idő kell ahhoz, hogy a társadalom megszokja a tiltást. „Az a konszenzus született, hogy etikai úton is szeretnénk szankcionálni a hálapénz elfogadását. Az etikai kollégiumnak ugye az a feladata, hogy az etikai kódexet módosítsa, írja át, azzal foglalkozzon. Etikai Kódexszel kapcsolatos módosítást fogunk beadni a következő országos küldött gyűlésen, és remélhetőleg ezt az országos küldöttek megszavazzák” – nyilatkozta az ATV-nek Martin Dénes, a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának alnöke.

Romániában és több más európai országban a hálapénzt elfogadó orvosok lebuktatására álbetegeket alkalmaznak.

A híradó szerint, az általuk megkérdezett járókelők örülnek a hálapénz megszűnésének.

Legnépszerűbb cikkeink