Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Emberrablás miatt keresnek két férfit

Létrehozva:

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség két férfi ellen, aki egy nyáron történt emberrablásban vett részt közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu honlapon.

 

A közlemény szerint az emberrablók – akik közül négy feltételezett elkövetőt a budapesti nyomozók júliusban elfogtak – egy férfit hurcoltak el otthonából, majd összeverték, és szabadon engedéséért 20 milliós váltságdíjat követeltek.

Az ügy miatt most elfogatóparancsot adtak ki a 47 éves Vujkov Ákos és a 40 éves Bereczki Zoltán Róbert ellen.

Kifejtették: július 6-án délelőtt az emberrablók megjelentek egy 44 éves férfi XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték.

A férfinak a műhelyben – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát, ezután baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek rá, így eltört a kulcscsontja, az arccsontja, és a testén számos zúzódás keletkezett.

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy ha nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak; végül a férfitől nem sikerült pénzt szerezniük és másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.

A BRFK azt kéri, hogy aki Vujkov Ákos vagy Bereczki Zoltán Róbert tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett –, tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink