Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tarlós: a kormánypártoknak össze kell szedniük magukat kommunikáció terén

Létrehozva:

A korábbi főpolgármester sajnálja, hogy a főváros kommunikációja már kizárólag Facebookon zajlik.

A legfontosabb sorskérdések, mint a bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika kezelése tekintetében száznyolcvan fokos fordulat állna be, ha 2022-ben győzne az ellenzéki összefogás – mondta Tarlós István a Magyar Nemzetnek.

Budapest új díszpolgára úgy véli, a kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat: nem szabad hagyniuk, hogy az eredmények elsikkadjanak, és helyettük luftballonná felfújt ügyekről folyjon a végtelen vita. Tarlós szerint a főváros legalább 2022-ig időhúzásra játszik.

„A látványpolitizálásnak van politikai haszna. Egyrészt de facto nem kell semmit csinálni, ergo nehéz hibázni” – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: így lehet várni közben a dicséretet: „Lám, mi aztán demokratikusak vagyunk. Mindenről megkérdezzük a választókat. Nem lehet, hogy a választók cselekvést is várnak?”

A beruházásokról azt mondta: ha felmerül a kérdés, miért nem valósul meg valami a városban, arra a következő másfél évben mindig ugyanaz a két válasz lesz. „Vagy azért, mert én korábban nem csináltam meg (az mindegy lesz, hogy miért nem), vagy azért, mert a kormány nem adott elég pénzt. A teljesítmény a kampány során nem lesz viszonyítási alap. Már 2019-ben sem volt az. A kormánypártoknak észre kell venniük, hogy itt most nettó módon az indulatokra, a hangulatra épít a hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás” – mondta Tarlós.

A korábbi főpolgármester szerint felépült egy valójában nem létező virtuális világ is, ami nehézség nélkül felülírja a létezőt. „Nincs jó véleményem a Budapest-infók elmaradásáról és helyette a Facebook kizárólagosságának bevezetéséről sem. Az infókon bárki bármit kérdezhetett. A Facebook nem szól vissza, és soha nem kell kínos kérdésekre válaszolni – amelyek, ugye, fel sem tehetők” – jegyezte meg a volt főpolgármester.

Legnépszerűbb cikkeink