Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kölcsön-nyugdíjasokkal pótolja hiányzó dolgozóit a Péterfy kórház

Létrehozva:

A munkaerőhiány önmagában nem újdonság, a szektorból 9 ezer dolgozó hiányzik.

Fizikai, műszaki és gazdasági munkakörökbe is keresnek munkaerőt, de segédápolói és orvosírnoki helyekre is vár nyugdíjasokat a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet – írja a hvg.hu.

Nem napi 8 órás munkára keresi az intézmény a munkavállalókat, hanem 24 hónapon át, igény szerint, a kiírásban szereplő munkaórákra. A közbeszerzésre négyen jelentkeztek, a kórház számára a legkedvezőbb ajánlatot a Pesti Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet adta – ez derül ki a szerdai Közbeszerzési Értesítőből.

A munkaerőhiány nem újdonság, a portfolio.hu szerint a szektorból 9 ezer dolgozó hiányzik.

A kórház összesen 3367 órára keresett fizikai állományba szennyesátvevő, mosogató, varrónő és más munkakörökre munkaerőt, illetve 1219 órában foglalkoztatnának szellemi munkakörben adminisztrátort és orvosírnokot is, de szintén 1219 órányi munkára vennének fel segédápolókat is. Összesen 7324 órányi munka elvégzését oldaná meg a kórház a nyugdíjas-szövetkezet közreműködésével.

A nyertes Pesti Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet a fizikai állományú dolgozókat 1091 forintos órabérrel adják „kölcsön” a kórháznak, a szellemi munkakörben foglalkoztatottakért 1427 forint/óradíjat kérnek. A közvetítői díj ugyan magasabb, mint versenytársáé,  de annak hatnapos kiközvetítési idejével szemben egynapos határidővel biztosítja a nyugdíjasokat. 

Legnépszerűbb cikkeink