Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Döntött a gázművek, áprilisig marad a gázszolgáltatás Iványiék komplexumában

Létrehozva:

A lelkész elmondta, hogy a gázművek két magas beosztású vezetője kezdeményezett találkozót velük, ekkor közölték döntésüket Iványiékkal.

A fűtési szezon végeztéig, azaz jövő áprilisig nem kapcsolják ki a gázt és visszaszerelik a gázórákat a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Dankó utcai hajléktalanszállásain – jelentette be Iványi Gábor, a MET vezetője szerdai sajtótájékoztatóján. 

A lelkész elmondta, hogy a gázművek két magas beosztású vezetője kezdeményezett találkozót velük, ekkor közölték döntésüket Iványiékkal.

A MET vezetője elmondta, hogy rengeteg pénz- és természetbeni adományt kaptak, eddig 60-70 millió forintot gyűjtött össze a nehéz helyzetben lévő egyesület, amiből 20 milliót csak a közüzemi számlák kiegyenlítésére fordítanak.

Az adakozók között vannak önkormányzatok, a főváros is adott 5 millió forintot, de volt olyan kerület, amely 4 millió forintos tartozást engedett el a szervezetnek, és támogatási szerződést írt alá vele.

Körülbelül, 3,5 ezer személy és szervezet adományozott 500 és egymillió forint közötti összegeket – tudatta.

Hozzázette: áprilisban újra egyeztetnek a szolgáltatóval, amennyiben addig nem tudják rendezni a tartozásaikat.

A lelkész közölte, hogy a napokban indult demonstrációnak véget vetettek, de a tiltakozást folytatják, hogy azt az összeget, amit az állam elvett tőlük, megkapják. Elmondása szerint 6 milliárd forintról van.

Az SZFE-ügyre kitérve azt mondta: a hallgatók nem elégedhetnek meg a jelenlegi kuratóriumi elnök, Vidnyánszky Attila leváltásával, mert szerinte akkor „újabb kis Vidnyánszkyk jönnek”.

(A hvg.hu nyomán)

Legnépszerűbb cikkeink