Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Súlyosabb büntetést kérnek Vizoviczkire

Létrehozva:

Felemelt tartalmú fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást.

Súlyosabb büntetést kért a a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a hét év fegyházra ítélt Vizoviczki Lászlóra és két társára is, írja a 24.hu. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezését és felemelt tartalmú fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a vezető rendőrtiszteket megvesztegető Vizoviczkire, míg a két másik vádlottra súlyosabb pénzbüntetést indítványozott.

A vádirat szerint a Hajógyári-szigeten és a belvárosban található szórakozóhelyek tulajdonosa, az éjszakai élet korábbi meghatározó figurája mások mellett magas beosztású rendőröket vesztegetett meg 2005-ben. A bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt 22 vádlott ellen indult eljárás, köztük rendőrtisztek, egy tűzoltó százados, egy pénzügyőr, egy önkormányzati tisztviselő ellen.

Vizoviczkit 2012 májusában az irodájából vitték el a rendőrök, azóta hol előzetes letartóztatásban, hol házi őrizetben volt. 2016-ban Magyarország eddigi legnagyobb óvadékát, 250 milliót fizetett ki valaki, hogy az üzletember kijöhessen az előzetesből. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa hét év fegyházra, és 108 millió forintos pénzbüntetésre ítélte júliusban a volt “diszkópápát” azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink