Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Brutális kínai hibridmozdony jön a magyar sínekre

Létrehozva:

Legördült a gyártósorról a Rail Cargo Hungaria számára kifejlesztett első villany-hibrid üzemű vontatómozdony írja az iho.hu szakportál a cég közleménye alapján.

A piacvezető magyar árufuvarozó társaság logisztikai feladataira optimalizált járművet a világ legnagyobb vasútijármű-gyártó vállalata, a CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd. mérnökei tervezték, a gyártás a Hunan tartományban lévő üzemben történik.

A négytengelyes vontatómozdony névleges teljesítménye 5600 kilowatt, tömege közel 90 tonna, az elinduláskor 300 kilonewtont ad le, és akár 120 kilométer per órás sebességgel vontathat majd szerelvényeket. A technológia előnyei akkor mutatkoznak meg igazán, amikor a vonat felsővezetékkel nem rendelkező szakaszon továbbít kocsikat. Ilyenkor a mozdony az energiát a Last Mile Power Package akkumulátoraiból nyeri. Erre a megoldásra például az iparvágányok jelentős részénél is szükség van.

A Rail Cargo Hungaria a tolatómozdonyokkal Magyarországon lát majd el feladatokat, a vontatókat pedig Magyarországon kívül várhatóan Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Macedóniában, Görögországban, valamint Bulgáriában fogja közlekedtetni.

Legnépszerűbb cikkeink