Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ezernél is több egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírus miatt Mexikóban

Létrehozva:

Az Amnesty International szerdán közzétett jelentése szerint eddig Mexikóban halt meg a koronavírus-járvány miatt eddig a legtöbb egészségügyi dolgozó.

A jogvédő szervezet adatai szerint Mexikóban 1320-an haltak meg bizonyítottan a vírus miatt az egészségügyben dolgozók közül. A halállista második helyén az Egyesült Államok áll, ahol 1077 egészségügyi dolgozó vesztette életét. Harmadik az Egyesült Királyság 649, a negyedik pedig Brazília 634 áldozattal.

Mexikóban a hatóságok büszkén állítják, hogy minden egészségügyi dolgozót teszteltek koronavírusra, ám csupán egyszer, ami úgy tűnik, hogy nagyon kevés azoknál, akik hónapokon át nap mint nap ki vannak téve a betegek révén a fertőzésnek.

Az országban csaknem százezer ápoló és orvos, továbbá egyéb kórházi dolgozó bizonyítottan fertőzött lett a ragály kezdete óta. 42 százalékuk nővér, 27 százalékuk orvos és 31 százalékuk kórházi karbantartó, takarító vagy műszaki alkalmazott. A százezres szám az összes mexikói fertőzött 17 százaléka, azaz minden hatodik fertőzött az egészségügyből került ki.

A betegellátásban dolgozók közül sokan panaszkodnak arra, hogy nem kapnak megfelelő védőfelszerelést, jóllehet a kormány március óta azt hajtogatja, hogy minden kórházi dolgozó megfelelően ellátott.

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink