Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Csak maszkban lehet tüntetni a maszkviselés ellen

Létrehozva:

A koronavírus miatti maszkviselés ellen tüntetők is csak maszkban tüntethetnek a jövőben Berlinben a német főváros keddi rendelkezése nyomán.

A döntés szerint azok, akik demonstrálni akarnak közterületen, és számuk meghaladja a százat, kötelező, hogy maszkot viseljenek. Kivételt csak az autós és biciklis tüntetések élveznek.    

Eddig Berlinben csak a tömegközlekedés járművein és az üzletekben kellett maszkot hordani, továbbá tanulóknak iskolák területén – kivéve a tanórákat.

A maszk ellen tüntetők lényegében maguk vívták ki, hogy csakis maszkban tüntethetnek a jövőben, mivel szombaton több ezren demonstráltak azért, hogy egyáltalán ne legyen kötelező a maszk és a többi rendelkezés, amelyet a koronavírus terjedése ellen hoztak. A demonstrációt a hatóság eredetileg megpróbált betiltani, de a tüntetés kezdeményezői sikeresen képviselték jogaikat, így aztán végül 38 ezren vettek részt a tiltakozásban.

Hasonló – a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó -, bár jóval kisebb, néhány száz fős tiltakozó akciók voltak szombaton Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben.

Legnépszerűbb cikkeink