Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Csak jövőre érkeznek az új kukásautók a fővárosba

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

Csak 2021-ben kaphatja meg a főváros új az szemétszállító autókat, ráadásul a korábban megállapított áron is emelnének a tender nyertesei. Mindezt a pandémiás helyzetre hivatkozva – írja a Népszava.

Az M-U-T Hungária Kft. és a Pappas Autó Magyarország Kft. konzorciuma, amely megnyerete a kukásautókra kiírt tendert, júniusban egy úgynevezett “akadályközlő levélben” értesítette a fővárost, hogy november helyett csak 2021-ben tudják teljesíteni a szállítást, ráadásul drágábban, a pandémiás helyzet miatt. Pedig épp az ár volt az, ami megalapozta a tendergyőzelmüket.

A szerződést már februárban aláírták, abban az áll, hogy a 98 megrendelt járműből 73-at darabonként 74,5 millióért, a többit pedig 59-70 millióért adják, így a végszámla kicsivel több mint 7 milliárd lett volna, amit növelni szeretnének. A városvezetés ezt visszautasította, a határidő meghosszabításának alátámasztásra pedig további dokumentumokat kért be.

Az új járművekre minél hamarabb szükség lenne, mivel az FKF Zrt. kukásutói 14 évnél is öregebbek, emiatt elég nagy az üzemeltetési, karbantartási és javítási költségük. Ráadásul a légszennyezés csökkentésének szempontjából is előnyösebbek lennének az új autók.

Legnépszerűbb cikkeink