Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hiányosságokat tárt fel a Számvevőszék a Párbeszéd gazdálkodásában

Létrehozva:

A párt örül, hogy ennyivel megúszta a dolgot, tudta meg a Pesti Hírlap.

Kisebb szabálytalanságokat tárt csak fel az Állami Számvevőszék a Párbeszéd gazdálkodásában – derül ki az állami szerv jelentéséből. A párt a működéséhez juttatott forrásokat nem szabályszerűen számolta el, nem biztosította a magánszemélyektől kapott adományok, hozzájárulások között elszámolt bevételek azonosíthatóságát, számviteli elszámolásának szabályszerűségét, ellenőrizhetőségét, átláthatóságát és elszámoltathatóságát, írta az ÁSZ közleménye.

Nem kívánok a Párbeszéd közleményén kívül egyebet hozzátenni, mondta Murányi András, a Párbeszéd kommunikációs igazgatója a jelentésről. A párt helytállónak találja a megállapításokat, és javítják a magánszemélyektől kapott adományok és egyéb hozzájárulások nyilvántartását. A párt kommunikációs vezetője szerint ezek csak adminisztratív hibák, amelyeket 30 napon belül korrigálnak.

Lapunk úgy tudja, a Párbeszéd örül, hogy „ennyivel megúszták”, ugyanis azt gondolták, megbünteti őket az ÁSZ. A pártnál az esetleges politikai támadásról nem akartak nyilatkozni.

A közlemény más szabálytalanságra is kitért: 2017-2018-ban a teljesítések igazolása nélkül történt kifizetések miatt nem igazolt, hogy a párt a rendelkezésére álló forrásokat a feladatellátásaira fordította.

A feltárt szabálytalanságok kijavítására az ÁSZ négy javaslatot tett. A párt társelnöke, írja az MTI, a jelentéstervezetre adott észrevételében – elismerve az ÁSZ által megállapított, feltárt hibákat – közölte, intézkedik a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása, illetve jövőbeli elkerülése érdekében.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink