Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Novák Előd nagy futása – zászlóra támadt a szélsőjobb

Létrehozva:

Eltávolította a szivárványos zászlót a budapesti Városházáról a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Novák Előd, akit ezért a rendőrség előállított – közölte a párt vasárnap.

Szerintük ennek a „családellenes jelképnek” nincs helye az utcán, annál is kevésbé a fővárosi önkormányzat homlokzatán, ezért Nagy Attila fővárosi elnök és más aktivisták segítségével Novák Előd egy 15 méteres tűzoltólétrára állva leszedte „az oda nem illő textíliát”, és kukába dobta.

A zászlót a közleményben „szivárványos rongyként” is említette a Mi Hazánk Mozgalom.

A párt azt írta: a fővárosi közterület-felügyelet munkatársai először még visszaszerezték a lobogót egy közeli szemetesből, ám Novák Előd „kicselezve az időközben a helyszínre érkező rendőröket, az egyenruhások gyűrűjéből egy nagy futással ismét méltó helyére, egy, a Városházától távol eső kukába dobta, majd visszasétált a tűzoltólétráért, s ekkor állították elő”.

„A Mi Hazánk szerint szégyen, hogy éppen száz évvel azután, hogy Horthy Miklós kormányzó megszabadította vörös rongyaitól a fővárost, Karácsony Gergely (főpolgármester) nemcsak azt a szellemiséget hozza vissza, hanem a többségi, jóérzésű magyar embereket provokálja egy ilyen emberiségellenes zászlónak a megjelenítésével” fogalmaztak a közleményben.

„A Mi Hazánk az egyetlen párt a magyar közéletben, amely a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követelte, de a rendőrség erre sem volt hajlandó” tették hozzá.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint „a garázdaság definícióját is kimeríti a homoszexuális propagandasorozat idei logója”. Ezzel a Szent Korona szivárványos ábrázolására utaltak.

 

Legnépszerűbb cikkeink