Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nagy fölénnyel nyerte el a legrangosabb szakmai díjat egy magyar gin

Létrehozva:

A legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést, az IWSC első helyét szerezte meg az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, Opera Gin Budapest.

A Londonban 1969 óta minden évben megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat Verseny (IWSC) mára a legelismertebb globális szakmai versennyé nőte ki magát. A szervezők augusztus 7-én hozták nyilvánosságra a párlat (Spirit) kategóriák eredményeit. Eszerint, a London Dry Gin kategóriában 2020-ban, kiemelkedően magas pontszámmal aranyérmes lett az alig másfél éve debütáló Opera Gin Budapest.

Több mint 800 gint neveztek az idei versenyre, két kategóriában. A szigorúbb szakmai elvárásokat előíró London Dry Gin kategóriában a 224 indulóból a magyar Opera Gin 100-ból 96 pontot szerzett. Ezzel több száz éves hagyományokkal rendelkező világmárkákat és újhullámos főzdéket is maga mögé utasított.

Magyar bor, pálinka és pezsgő szerzett már ugyan egy-két érmet saját kategóriájában az évtizedek során, de kézműves magyar gin most először érdemelt ki ilyen magas fokozatot.

Az Opera Gin Budapest az elmúlt hónapokban a lehetőségeket kihasználva folytatta hazai terjeszkedését: többek közt kizárólagos megállapodást kötöttek a Lupa-Beach-csel, önálló standot alakítottak ki a dunaparti Marriott Liz&Chain Bárjában, valamint a Haris Parkban, és az ország legismertebb bárjainak és éttermeinek itallapjain már saját névvel bukkan fel gin-alapú koktélok ajánlott összetevőjeként.

Emellett továbbra is népszerűek az újpesti főzdébe szervezett rendszeres látogatói programok. A díjak a külföldi forgalmazási megállapodásoknak is lendületet adnak, ezek közül kiemelhető az ezer palackos nagyságrendű izraeli megrendelés, derül ki az Első Magyar Gin Manufaktúra közleményéből.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink