Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kánikulát ígér hétvégére a meteorológia

Létrehozva:

Ezúttal hőségriasztást adtak ki az ország kétharmadára.

Sok napsütés és hőség várható a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 Celsius-fok között alakul, de a szélvédett részeken néhány fokkal hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 30-34 fok között valószínű.

A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Szombaton napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 31-34 fok között alakul.

Vasárnap is napsütéses időre kell készülni. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő a délutáni, esti órákban. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 30-33 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb cikkeink