Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Miniszterelnökség elé indult az Indexért tüntető tömeg

Létrehozva:

A szervezők szerint mintegy ötszázan gyűltek össze az Index óbudai szerkesztőségének közelében, a Galagonya utcánál azon a tüntetésen, amelyet a hírportál „kivégzése” miatt hívott össze a Momentum – írja a 168 Óra frissülő tudósítása.
A lap tudósítója szerint a  hírportál több felmondott újságírója is ott volt a tömegben.

Mint ismert, pénteken lényegében az összes indexes újságíró és szerkesztő felmondott a lapnál, miután kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt és visszavételére a szerkesztőség kérése ellenére sem voltak hajlandóak.

Hajnal Miklós, a Momentum politikusa rövid beszédet tartott, amelyen békés tüntetésre hívott fel, valamint köszöntötte az újságírótársadalmat, beleértve a „kormánypárti újságírókat” is. A tüntetők ezután a terveknek megfelelően megkezdték a vonulást a Miniszterelnökség budai épülete, a Karmelita kolostor elé, a forgalom elől lezárt Lajos utcán vonulva. A rendőrök jelentős létszámmal jelentek meg. A résztvevők nagyjából fele viselhetett szájmaszkot tudósítónk szerint, később azonban, a vonulás során egyre többen vették fel a védőeszközt. Ehhez egyébként a rendőrség külön engedélye kellett, mert a jogszabályok szerint demonstráción nem lehet eltakarni az arcot – írja a 168 Óra.

Legnépszerűbb cikkeink