Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes Hűsítő-szigetet adott át Blahán

Létrehozva:

Több tucat ivókutat is elhelyeznek még a fővárosban.

A nyári hőség idején a Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen több úgynevezett Hűsítő-szigetet tart fenn Budapest forgalmasabb pontjainál. A Hűsítő Budapest elnevezésű akció keretében Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes most a Blaha Lujza téren adott át egy ilyen szigetet – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Az M3-as metró megállóinál a múlt héten 14 új, rozsdamentes ivókutat adott át a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes és a jövőben több tucat ivókutat helyeznek el még a városban. A köztéri kutak mellett kutyaitatót is találnak a kedvencükkel sétáló budapestiek.

A közlemény szerint a Hűsítő Budapest akció nemcsak ivókutak, hanem Hűsítő-szigetek megnyitásáról és fenntartásáról is szól. A Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen tartja fenn ezeket, az első kettő – a Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál – mától várja a meleg miatt egy percre megpihenni vágyó budapestieket.

“A Fővárosi Önkormányzatnak és cégeinek fontos, hogy enyhülést nyújtson a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló hőség idején. A budapestieket a kánikula fokozottan érinti, a rekkenő hőségben az utcák könnyen hőkatlanná válnak” – mondta az átadáson Dorosz Dávid.

A Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál árnyékot adó Hűsítő-szigeteken a napenergia hajtotta ventilátor és zöld felület segítenek elviselhetőbbé tenni a meleget.

Legnépszerűbb cikkeink