Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Star Wars-os, utánfutós gyorsulót fogtak a rendőrök

Létrehozva:

Forrás: Police.hu

Az illegális gyorsulók kiszűrésére tartottak razziát a rendőrök péntek éjszaka, a képen látható járműnek bizonyára nem voltak rendben a papírjai.

Július 3-án éjszaka összehangolt közlekedési akciót tartottak a rendőrök Budapesten a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében, írja a police.hu. Az egyenruhások az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték, például olyanokat, mint amilyen a képen is látható. További fotók a rendőrség honlapján láthatók.

Az ellenőrzés során 62 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, volt olyan autós is, aki 70 km/óra helyett 123 km/órával közlekedett a Hungária körúton.

Egy autóst a rendőrök azért akartak megállítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, azonban a szabálytalankodó sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg. Elkapták, és kiderült, hogy körözés alatt állt. A rendőrök a férfit a Soroksári úton érték utol.

Az egyenruhások nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egy másikat pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ellenőrzéseket továbbra is folytatni fogja az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

Legnépszerűbb cikkeink