Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Kipeckelt tetejű hűtőládában tartották a kutyáikat a tenyésztők

Létrehozva:

Nem adott enni-inni a kutyáinak és kecskéinek egy nyírbogáti pár. Az állatkínzók letartóztatását indítványozza az ügyészség

Állatkínzás miatt indítványozza a letartóztatását a Nyírbátori Járási Ügyészség annak a férfinak és nőnek, aki nyírbogáti ingatlanján szaporítási céllal több mint ötven kutyát és más állatot tartott mostoha körülmények között, írja az MTI.

Martossy György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség megbízott vezetője közleményben azt írta: az élettársakként együtt élő gyanúsítottak ellen hasonló okból tavaly márciusban már nyomozás indult, akkor a rendőrség – állatvédő szervezetek közreműködésével – 108 kutyát szállított el az ingatlanukról.

A gyanúsítottak kutyák szaporításával és a kiskutyák értékesítésével foglalkoztak. A folyamatban lévő nyomozás során a rendőrség tudomása jutott, hogy a férfi és a nő egy másik – az MTI információi szerint egy nyírbogáti – ingatlanon ismét elkezdte a kutyák szaporítását.

  • A keddi házkutatásnál 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki.
  • Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották.
  • Etetésükről és itatásukról nem gondoskodtak.
  • A kölyökkutyák szoptatására vásárolt kecskék legyengültek az éhezéstől.

Több állat a rövid lánc miatt nem tudott mozogni,

az anyakutyákat és kölykeiket az udvaron elhelyezett hűtőládákba zárták, melyeknek tetejét a levegőzés miatt karóval támasztottak ki

– mondta a megbízott főügyész.

Martossy György megjegyezte, mivel a gyanúsítottak a nyomozás alatt ismét elkövették az állatkínzás bűntettét, az ügyészség a bűnismétlés, a nyomozás akadályoztatásának és a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat. A nyomozási bíró pénteken dönt az ügyészség indítványáról. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink