Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Szinte az összes fontos vasútvonalon káosz volt hétfőn

Létrehozva:

Forrás: Facebook / MÁV

A Keleti és Kelenföld, és a Déli és Kelenföld között is elromlottak a biztosítóberendezések hétfő reggel, Esztergom felé baleset, a nyíregyházi vonalon váltóhiba miatt nem jártak a vonatok. Még délután fél 2-kor is komoly késések voltak az említett vonalakon.

Hétfő reggel 9 óra táján meghibásodott a biztosítóberendezés a Keleti pályaudvar és Kelenföld, valamint a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti vasúti vonalszakaszokon, ami az ország jó részének vasúti közlekedését megnehezítette. Emiatt több vonatot is törölni kellett a menetrendből.

A Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Pusztaszabolcs, a Budapest–Győr vonalon, 30-50, de akár 60 perccel is meghosszabbodott a vonatok menetideje, voltak olyan balatoni vonatok, amelyek Pusztaszabolcs felé kerültek.

A délutáni órákig azonban még hosszabb menetidővel, vonatkimaradásokkal kell számolni az érintett vonalakon, írja honlapján a MÁV.

A Vonatinfó térképén az látható, hogy még délután fél 2-kor is késnek a vonatok:

Forrás: vonatinfo.mav-start.hu

A Budapest–Esztergom vonalon is csak fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, miután Pilisvörösvár és Piliscsaba között gázolás miatt szünetelt a vonatközlekedés hétfő reggel.

Továbbá két monori S50-es személyvonat sem közlekedik hétfőn kora délután, mivel a Nyugati pályaudvarról Monorra 12:06-kor induló vonat mozdonya meghibásodott, emiatt a Monorról a 13:37-kor Zuglóra induló S50-es vonat sem tud elindulni.

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon is 30-40 perccel is meghosszabbodott a vonatok menetideje, Császárszállás és Nyíregyháza között nem közlekedtek a vonatok hétfőn reggel 9 óra körül, miután Nyíregyházán meghibásodtak a váltóberendezések. Ezen a vonalon is fokozatosan áll csak helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Legnépszerűbb cikkeink