Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Megbírságolták a bolgár miniszterelnököt, mert nem viselt maszkot

Létrehozva:

Újra terjed a vírus Bulgáriában, az ellenzéket és a kormánypártot is megbírságolták, amiért nagygyűléseiken nem tartották be a távolságtartási szabályokat.

Megbírságolták Bojko Boriszov bolgár miniszterelnököt kedden, mert a koronavírus-járvány ellenére nem viselt szájmaszkot a rilai kolostorban tett látogatása alkalmával.

A kormányfőnek, illetve az őt kísérő újságíróknak, akik szintén megszegték az előírást, 300 leva (53 ezer forint) büntetést kell fizetniük fejenként.

“Mindenkit megbírságolnak, akin nem volt szájmaszk a rilai kolostor templomában a miniszterelnök látogatása idején” – olvasható a tárca Reutersnek írt üzenetében.

Az egyelőre nem világos, hogy a több mint ezer éves, turisztikai látványosságnak számító kolostorban szolgáló papoknak is büntetést kell-e fizetniük.

Kiril Ananiev egészségügyi miniszter hétfőn a koronavírus-fertőzöttek számának újbóli emelkedése miatt ismét szájmaszkviselési kötelezettséget írt elő a zárt nyilvános tereken és a tömegközlekedési eszközökön.

A Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) kormánypártot és az ellenzéki Szocialista Pártot is 3000 leva pénzbírsággal sújtják, amiért nagygyűléseiken nem tartották be a távolságtartási szabályokat.

Bulgáriában a múlt héten minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak (606-ot). A csaknem hétmilliós országban eddig 3984 Covid-19 esetet és 207 halálos áldozatot jegyeztek fel.

Legnépszerűbb cikkeink