Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Két év alatt három turistaház újult és újul meg az Aggteleki Nemzeti Park területén

Létrehozva:

Forrás: Wikipedia

A szögligeti Szalamandra házat kedden adta át Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Ríz Gábor a térség fideszes országgyűlési képviselője és Veress Balázs a nemzeti park igazgatója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen – írja az MTI.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság 56,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében három turistaszálló megújítására – mondta a kormánybiztos. A „Szalamandra Ház és Erdei Iskola, Kemping és Turistaszálló, korszerűsítésére” című projekt megvalósítására 2018-ban 34 millió forintot biztosított az aktív Magyarországért kormánybiztosi iroda.

Révész Máriusz a szögligeti rendezvényen azt mondta:

a kormányzat célja, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb európai országok közzé tartozzon.

2010 óta több mint százhúsz turistaház újult meg az országban, ezekre most már sokkal inkább a szép, tiszta, nagy fürdőszobás apartmanok a jellemzők, ahová szívesen jönnek a turisták, a kirándulók.

A Szalamandra ház a Ménes-völgy bejáratánál, a Szádvár lábánál, festői környezetben található. 1953-ban határőr laktanyának épült, a házat az 1990-es években átalakították. 2002-től az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében ökoturisztikai bázishelyként működik.

A most megújult épület hatvan embernek nyújthat szállást, korszerűsítették a fűtés és melegvíz-hálózatot.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink