Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsonyék ragaszkodnak a hajléktalanszállóhoz a Városházán

Létrehozva:

A Fővárosi Önkormányzat bíróság elé viszi a kormányhivatal döntését.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Városházán kialakítandó hajléktalanszállóról egy háttérbeszélgetésen elmondta, vitára számít ezzel kapcsolatban a jövő szerdai közgyűlésen; kíváncsi, hogy milyen politikai-szociológiai érvek mentén támadja majd ezt az elképzelést az ott ellenzékben lévő Fidesz.

A főváros elképzelése szerint azért szükséges a szálló, hogy növeljék a kapacitást, így pedig elkerüljék a zsúfoltságot, ami különösen egy esetleges második járványhullám idején lehet fontos.. A városvezetés a Városház utca 9–11. – Gerlóczy utca 2–6. szám alatti Központi Városháza épületében tervez átmeneti hajléktalanszállót nyitni.

A fővárosi kormányhivatal azonban június elején azt közölte, mivel az érintett ingatlan műemlék, továbbá műemléki jelentőségű területen és a

turisták által is nagy számban látogatott világörökségi védőövezetben fekszik, illetve kiemelten védett régészeti lelőhelyeknek is része, ezért ott hajléktalanszálló nem létesíthető.

Karácsony Gergely főpolgármester már akkor közölte, megtámadják a döntést, a csütörtöki tájékoztatón ezt Kiss is megerősítette, bírósághoz fordulnak, illetve változtatni tervezik a közgyűlésen a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI, ez az intézmény a fővárosi hajléktalanszállók fenntartója) alapító okiratát, hogy ebben is szerepeljen a Városházán létesülő szálló. (Hvg)

Legnépszerűbb cikkeink