Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Magyar nótát énekel a volt szlovák államfő a Dankó Rádióban

Létrehozva:

Rudolf Schuster / Forrás: Marián Gladiš / Wikipédia

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, így a magyar nyelv ismerete mellett a népdalok, nóták szeretete is öröklődött a családban.

Rudolf Schuster idén a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte 86. születésnapját, amelyen magyar nótákat és magyar operettrészleteket énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel. Az eseményt rögzítette a szlovák televízió és ott készült el Rudolf Schuster Harmadszorra a legjobbat című harmadik lemezének felvétele is. Az első lemezén német nóták, a másodikon szlovák dalok hangzottak el. Az interjúban pedig elmondta, hogy úgy érezte, a magyar nóták megszólaltatásával tartozik a magyaroknak, ezzel is szeretné kifejezni a magyarok iránti tiszteletét.

A volt szlovák elnök a Dankó Rádió műsorában elénekli édesanyja nótáját Az a szép címmel, emellett pedig nagy kedvence az Akácos út.

Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója elmondta: Schuster jó kedélyű ember, nagyon szereti a nótákat, a történetei pedig azt jelzik, hogy a népek közti barátság kimunkálásban a közös dalanyagnak nagy szerepe van. A korábbi köztársasági elnököt mint a magyar nóták kedvelőjét szólították meg az interjúban, nem mint egykori politikust.

(MTI)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink