Archív cikkek
Csökken a hús ára
Bár a koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban emelkedtek az élelmiszerárak, úgy tűnik, a húsipar túl van a csúcson, és megindult az árak csökkenése – írja a Népszava.
Az agrárium minden ágazata bajban van, a gazdákat nem csak a járvány, de fagykár, aszály, afrikai sertés pestis és madárinfluenza is sújtotta. Ám, mivel
a turizmus és a vendéglátás is visszaesett, jelentős többletkészlet maradt baromfi- és sertéshúsból,
és más országokkal ellentétben, Magyarországon nem támogatják a hűtőtorlást. A keresletbőség a konkurens piacokon is tapasztalható, így ez áreséshez vezet, ami azt is jelenti, hogy a gazdák kénytelenek önköltség alatt megválni a terméküktől.
Az élelmiszerárakon azonban mindez kevéssé látszik meg, mivel a zöldség és a gyümölcs egyelőre nem lett olcsóbb.