Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

MLSZ: Nem kapta meg az elsőosztályú klublicencet a ZTE és az Újpest

Létrehozva:

A klubok még kapnak egy második esélyt is. Update: Az Újpest szerint technikai probléma volt, nem lesz baj.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága pénteki ülésén 17 csapatnak adta meg az első-, további 15 együttesnek pedig a másodosztályú klublicencet, a jelenleg élvonalbeli együttesek közül mindkét listáról hiányzik az Újpest és a ZTE, írja az MTI.

Az MLSZ honlapjának közlése szerint hétfőtől június 2-ig van lehetőség a hiányzó dokumentumok pótlására, illetve bizonyíthatják azt, hogy megfelelnek a klublicenc szabályzatának. Az elsőfokú licencadó bizottság legközelebb várhatóan június 10-én találkozik, amely üléssel az elsőfokú eljárás lezárul. Utána a kluboknak már nem lesz lehetőségük a hiánypótlásra.

Az MLSZ kilenc csapatnak adta meg a nemzetközi klublicencet is.

Update: Reagált az Újpest később: „a 2020-2021-es futballidényre a klub megkapja a licence engedélyt, amelyről az MLSZ biztosított bennünket”, írja az MTI. Magyarázatként a lila-fehérek hozzáfűzték, hogy a Szusza Ferenc Stadion felújított centerpályájának – korábban áprilisra tervezett – tesztmérkőzésére a koronavírus-járvány miatt csak egy héttel ezelőtt került sor.

Az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel az Újpest FC elfogadott licencét, amikor hiánypótlási eljárás keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását. Az MLSZ infrastruktúra-szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére, amely így az ősi rivális Ferencvárost jövő szerdán a Szusza-stadionban fogadja. „Az Újpest FC minden feltételnek eleget tett, hogy megkapja az NB I-es tagsághoz szükséges licencet” – áll a közleményben.

Legnépszerűbb cikkeink