Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Újabb budapesti villamosokon lehet biciklit szállítani

Létrehozva:

Már a budai fonódó villamosokon, minden Tátra típusú kocsin lehet kerékpárt szállítani, derül ki a BKK közleményéből.

A meglévő 80, kerékpárszállításra felkészített villamoskocsi mellett újabb 62 kocsin teszi lehetővé a BKK és a BKV közös fejlesztésében, május 23-tól, szombattól.

Ennek eredményeként a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakon közlekedő, valamennyi Tátra típusú villamoson lehet bringát szállítani. Ezeket a típusokat kerékpárszállításra utaló piktogrammal is megjelölték.

Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. (Azok a kerékpárok – például a fekvőbicikli –, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral, nem szabad a villamosokon szállítani.)

A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállításét is ki kell fizetni, tehát az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a bicikli számára szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie. A kerékpárszállítás szabályairól további információk olvashatók a BKK honlapján.

A BKK az utazási lehetőségek kombinálására biztatja a fővárosban utazókat, ezért folyamatosan vizsgálja a kerékpárszállításra alkalmas járatok bővítésének lehetőségeit.

Legnépszerűbb cikkeink