Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egyetlen túlélője biztosan van a pakisztáni repülő-szerencsétlenségnek

Létrehozva:

A Pakisztánban lezuhant repülőgép tragédiájának helyszíne a katonai mentőegységgel / Forrás: Waseem Abbasi/@Wabbasi007/Twitter

A korábbi híradások arról szóltak, hogy a balesetben mindenki életét vesztette, mostanra kiderült, hogy találtak egy túlélőt, de több is lehet.

Legalább egy túlélője van a pénteken Karacsi mellett bekövetkezett repülőszerencsétlenségnek a pakisztáni hatóságok bejelentése szerint, noha a város polgármestere korábban azt mondta, mindenki meghalt a gép fedélzetén.

A túlélők számáról azonban egyelőre megoszlanak az értesülések, írja az MTI. A Reuters egy túlélőről adott hírt, aki Szind tartomány államminisztere, Murád Ali Sah szerint a Pandzsábi Bank (Bank of Punjab) elnöke, és jelenleg kórházban ápolják.

A dpa hírügynökség két túlélőről tesz említést, az AP szerint a szerencsétlenséget három, az első sorban ülő utas élte túl.

A pakisztáni légitársaság A320 típusú, Lahorból Karacsiba tartó utasszállító repülőgépe pénteken, nem sokkal landolás előtt zuhant rá a karacsi Dzsinnah nemzetközi repülőtér mellett lévő lakónegyedre, ahol tűz ütött ki. Egyelőre nem tudni, hogy a sűrűn lakott területen vannak-e áldozatai a balesetnek, több ház súlyosan megrongálódott.

Korábban azt közölték, a gépen összesen 106 ember volt, a pakisztáni légügyi hatóság bejelentése szerint 98 utas és hétfős legénység volt a fedélzeten.

A pakisztáni légitársaság szóvivője, Abdullah Hán a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy a baleset előtt a pilóta – miután megkapta a leszállási engedélyt –  vészjelzéseket adott le. A PCAA egyik magas rangú tisztségviselője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre nem tudják biztosan, mi okozta a szerencsétlenséget, de elképzelhetőnek tartotta, hogy a repülőgép futóművei nem nyíltak ki.

A belföldi járatokat ezen a héten, nem sokkal a ramadán böjti hónap végét jelző többnapos ünnep előtt indította újra, egyebek között azért, hogy az egymástól sokszor messze élő családtagok ezekben a napokban együtt lehessenek.

Legnépszerűbb cikkeink